DE VÂNZARE Altele (rezidenţiale), Crecente, Pontevedra, Spania, Mosteiro 19,Albeos,Crecente

DE VÂNZARE - Cod. 43788

  • Tipologie: Altele (rezidenţiale)
  • Zona: 528 m²
  • Camere: 0
  • Podea: 0

Mănăstirea Albeos este una dintre acele bijuterii imobiliare care strigă pentru o supraviețuire demnă, nu doar ca o ruină ilustră, ci ca o clădire vie și utilă, actualizată pentru vremuri.

Existența sa poate fi urmărită încă din 1071, când regina Urraca l-a acordat Catedralei din Tuy, date care sugerează că datează de la sfârșitul secolului al X-lea. Apare din nou în 1199, în testamentul lui Urraca Fernandez, și în 1499 când viața monahală în Albeos a încetat ca urmare a reformei mănăstirilor benedictine. Apoi și-a continuat declinul până la Dezamortizarea din 1835, când a încetat să mai fie folosit ca clădire religioasă.

Astfel a ajuns în zilele noastre, supus ruinării progresive. Din clădirea inițială a mai rămas o clădire dreptunghiulară, căreia îi sunt atașate două camere simple alăturate pe una dintre laturile ei mai lungi. Buiandrugul ușii unuia dintre ele este o lespede sepulcrală cu reprezentarea unei figuri feminine, a cărei stare nu ne permite să discernem cui i-ar putea corespunde, dar datorită vechimii ei ar putea data din vremea amintitului. Doña Velasquita.

Celălalt are un arc de semicirculare alcătuit din doveli înțepate și netede, răsturnate direct peste stâlpi, de asemenea fără nici un fel de muluri. Timpanul acestui arc este format dintr-o piesă monolitică impresionantă sculptată pe ambele fețe, una dintre ele având o cruce cu picior peste care se suprapun un cerc și o altă cruce compusă din combinații de semicercuri, adică o așa-numită cruce înnodată.

Celălalt front este prezidat de un Maiestas sau Pantocrator așezat și amețit, care ține o carte în mâna stângă și binecuvântează cu dreapta. Un înger și un heruvim, în picioare, sprijiniți de buiandrug și cu aripile adaptate exemplar la spațiul în care sunt introduși, țin mandorla în care sunt încadrați. Două corbele care poartă capete de berbec, montate la rândul lor pe stâlpi cu margini profilate de o mulură concavă și împodobite cu nasturi, servesc drept suport pentru timpan. Numai această piesă justifică includerea Albeos printre cele mai notabile vestigii ale arhitecturii romanice spaniole.

Camera mai mare, acum fără acoperiș, este formată din ziduri groase de granit. Picurile, în mare parte bine pătrate și perfect așezate, sunt de diferite dimensiuni. De remarcate sunt acele piese de lungime mult mai mare decât lățimea, rare în perioada romanică și înainte de secolul al XII-lea. Această încăpere are și doveli arcuite în semicerc, cu decor simplu. Foarte demne de remarcat sunt urmele zidarului și motivele decorative de pe unele stropi, precum și urmele existente pe pereții acestuia care indică faptul că avea două etaje, așa că conform experților a fost la un moment dat o locuință.

Vorbim despre o proprietate total unică, cu valori istorice și artistice extraordinare.

Provocarea, desigur, este de a găsi o posibilă destinație utilă. Urmele utilizărilor anterioare ne determină să ne gândim la o posibilă restaurare documentată corespunzător și reversibilă. Dacă mergem pe Google putem vedea importanța Albeos într-o regiune viticolă care capătă o importanță enormă și care începe să ne dea indicii despre posibilele utilizări. Regiunea viticolă Condado are un important sediu de cramă în Crecente, dintre care unele folosesc Albeos ca parte a mărcii lor. Xunta de Galicia este interesată de dezvoltarea interesului turistic al acestei zone și trebuie să privească cu favoare punerea în valoare a unui reper cultural ca acesta, mai ales dacă combină atractivitatea și promovarea produselor locale.

VIZITE ÎNREGISTRATE PENTRU acest anunț

Vizite grupate după țara de proveniență

Schimb interval de date

Întrebări despre această proprietate


REALIGRO FREE ADVERT
Doresc să primesc noutăţi despre oferte similare
I'm over 18, I accept Terms of Use and Privacy Policy.*
Anulaţi
2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Preferinţe

    Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

    Set acum Nu se afişează din nou
BB